dokter

Recensies

Dit boek voorziet echt in de behoefte van ouders met jonge kinderen. In eenvoudige taal vertelt Miriam Smit-Vuijk op belevingsniveau van heel jonge kinderen wat er in een ziekenhuis gebeurt.

Jacqueline Blase van der Meer - Adviseur patiëntencommunicatie, Albert Schweitzer ziekenhuis

‘Papa gaat naar het ziekenhuis’ is een enorme aanwinst. Het boek helpt kinderen bij het begrijpen en verwerken van een spannende periode voor het hele gezin. Ik zal het aanbevelen aan al mijn patiënten die in zo’n situatie verkeren.

Dave Koolbergen - Hartchirurg voor aangeboren hartafwijkingen, AMC en LUMC

Duidelijke tekeningen en een simpele uitleg maken het voor jonge kinderen begrijpelijk waar hun papa of mama naar toe gaat en wat er in een ziekenhuis gebeurt. Dit kan mogelijke spanningen rond de opname bij kinderen verminderen.

Carine Kappeyne van de Coppello - GZ-psycholoog

Als we het in Nederland serieus menen met de ‘patiënt als partner’ en dus ook de naasten heel serieus nemen, mag dit boek in geen enkel ziekenhuis ontbreken. Wat erg dat dit nog niet bestond en wat goed dat Miriam deze leemte op voortreffelijke wijze heeft gevuld.

Corine Jansen - Chief Listening Officer

Hiermee wordt eindelijk aan een grote behoefte voldaan: een praktisch en kindgericht hulpmiddel om peuters en kleuters te begeleiden bij een ziekenhuisopname van hun papa of mama. Dit boek biedt een mooi handvat om op een positieve, open manier met peuters en kleuters te communiceren en op hun belevingswereld aan te sluiten.

Sandra Vuijk - Kindercoach, pedagoog en kinderverpleegkundige

Alle zieke ouders hebben baat bij dit boek. Als ouders van jonge kinderen een operatie moeten ondergaan, zijn hun kindjes bang en bezorgd. Als je ze dan gerust kunt stellen, helpt dat ook de patiënt. Een ouder die weet dat zijn kinderen kinderen bang zijn, is zelf angstiger en dat vergroot de kans op onrust en verwardheid bij een operatie die toch al heel ingrijpend is.

prof. dr. mr. Bas de Mol - Hoofd cardiothoracale chirurgie AMC

Ik ben blij dat Miriam Smit-Vuijk dit boek heeft gemaakt. Kinderen willen voorgelezen worden over dingen die hen interesseren. Als papa of mama naar het ziekenhuis moet, willen ze daar meer over weten.

Roel Govers - Stichting Lezen & Schrijven